Blog 1: de voorbereidingen

25-04-2021

Blog 11-9-2021

Er is veel gebeurd sinds ik ben begonnen met de fondsenwerving en deze site online is gegaan. Daardoor voelen de 7 maanden sinds het allemaal begonnen is als een eeuwigheid. Ik heb die 7 maanden ontzettend hard mijn best gedaan, zodat ik nu op 17 oktober mee mag varen met school at sea. 
Hoe heb ik het budget rond gekregen? 
Ten eerste heb ik veel te danken aan alle geweldige particuliere en bedrijfssponsors. Door alle donaties via mijn website is het in het begin ontzettend hard gegaan en het was ook geweldig om te zien hoe vaak dit gebeurde, nadat ik in het Brabants dagblad ben gekomen. Ik vond dit interview namelijk erg spannend, maar het was leuk om te zien hoe veel dit opleverde. Nadat er 2 weken niet gereageerd werd op mijn mail naar het Brabants dagblad werd ik namelijk opeens gebeld door een journalist die mijn mail had gelezen en graag bij mij langs wilde komen voor een interview. Ik vond het zo spannend dat ik het in het begin eigenlijk helemaal niet meer wilde doen, maar gelukkig had ik het toch gedaan. Nadat ik dus in de krant gekomen was, kreeg ik een mailtje van iemand van het Jopiefonds. Het Jopiefonds is een fonds in Tilburg dat onder andere projecten sponsort die de ontwikkeling van lokale jongeren steunt. In de mail vertelde hij dat ik in aanmerking kon komen voor een sponsoring van het Jopiefonds. Ik had daarna een aanvraag gedaan en al een paar dagen later kreeg ik een mailtje dat ze me wilden sponsoren! Dit was echt goed nieuws!

Ik heb in het begin van mijn fundraising ook een sponsoring gekregen van Medicinfo wat heel erg heeft geholpen en mij ook meteen heeft gemotiveerd. Ook ben ik nog gesponsord door Sit and Sleep een bedrijf in Antwerpen wat fantastische bedden en matrassen verkoopt. Ook Albert Heijn en StarSock hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn project. Ook VinoVeer en Dutsch Workwear hebben mij heel wat zeemijlen op weg geholpen.

Voordat ik begon met mijn fundraising heb ik samen met alle andere school at sea-leerlingen het fundraisingstraject gevolgd. Daarin leerde ze ons hoe we fondsen moeten werven. Ze vertelden ons dat als je bij bedrijven gaat pitchen voor een sponsoring je 9 van de 10 keer nee te horen krijgt en dit best demotiverend kan zijn. Alleen wist ik niet dat ze met 9 van de 10 keer eigenlijk 99 van de 100 keer bedoelden, want ik heb verschrikkelijk vaak een nee gekregen en soms helemaal geen antwoord. Het was dan soms toch moeilijk om gemotiveerd te blijven, maar gelukkig waren er ook veel bedrijven en mensen die mij erg vooruit geholpen hebben door wel te sponsoren en te ondersteunen of te helpen door te faciliteren of producten te schenken. 

Het lastigste tot nu toe was niet om uit mijn comfort zone te stappen om dit te bereiken, maar om steeds gemotiveerd te blijven om fondsen te zoeken Het kost veel tijd en energie en het is namelijk heel makkelijk om gewoon je telefoon op te pakken of leuke dingen te gaan doen in plaats van je hele dag aan je droom te besteden ook al wil je het nog zo graag.

Ik heb ook eigen acties opgezet voor mijn fundraising. Bedrijven sponsoren namelijk liever producten dan geld. Op deze manier ben ik gesponsord door Vinoveer, Starsock en Albert Heijn. Het Etz heeft mij gefaciliteerd om deze producten aan te kunnen bieden.  

Voor de vakantie was er een selectie weekend. Na dat weekend kreeg ik te horen dat ik gelesecteerd was. Verder waren mijn cijfers ook goed genoeg om mee te mogen gaan. Helaas bleken er teveel aanmeldingen te zijn en moest er in augustus geloot worden. Ik was superblij dat ik door de loting gekomen was, al vind ik het wel heel jammer voor degene die uitgeloot is. 

Na de zomervakantie ben ik naar de laatste infodagen geweest voordat we op 17 oktober gaan vertrekken. Hier heb ik voor het eerst de hele groep ontmoet die op het schip meegaat. Bij deze infodagen werd ons verteld hoe we met school alles moeten regelen. Ik moet natuurlijk wel weten wat ik op het schip moet doen aan school,  daarom besteed je de laatste 2 maanden voor vertrek aan het inplannen van huiswerk met vakdocenten. Daar ben ik op dit moment dus heel druk mee bezig terwijl ik de dagen aan het aftellen ben.