Blog 4: Inslingeren op de Noordzee...

01-11-2021

We liggen te schuilen in de mooie haven van Falmouth, in Cornwall, Engeland.
Wat een indrukwekkende eerste week! 
Na het vertrek vorige week zaterdag voeren we deels zeilend en deels op de motor met flinke tegenwind over de Noordzee richting het Kanaal. 
De eerste dagen was bijna iedereen enorm zeeziek. Maar het mag de pret niet drukken. Degenen die zich wat beter voelden hielpen de zieken en zo kwamen we er wel doorheen. We hadden zelfs een 'kotscompetitie' waarin bijgehouden werd wie het vaakst over de reling had gehangen. 

De wachten gingen meteen in. Ik heb de 3 tot 6 wacht. Dat betekent dat ik overdag van 3uur tot 6uur meehelp met het zeilen en de huishoudelijke klussen, maar ook 's nachts van 03.00 tot 06.00u. ! Dat is de zwaarste dienst. De eerste keer deed ik wel een half uur over het aantrekken van mijn zeilkleding want dat is geen pretje als je zo misselijk bent en het schip tekeer gaat.
Om je een voorstelling te geven: die eerste week voelde de Thalassa als het schommelship 'de halve maan' in de Efteling, maar dan 24/7!

Om de ergste storm te vermijden hebben we een dag en een nacht gescholen in de haven van Dieppe en opnieuw in de voorhaven van Cherbourg in Frankrijk. In Dieppe mochten we een paar uurtjes aan land na een lange schooldag. Dat was heel erg leuk. We verkenden het stadje en het strand en speelden voetbal met Franse jongeren in de haven. Ook konden we voor het eerst weer even bellen met thuis. Dat was heel fijn. 

De reis van Cherbourg naar Falmouth was prachtig. De zeeziekte is bij iedereen nu wel voorbij. Ik ben na mijn wacht in de mast geklommen en heb de zonsondergang vanuit hoog in de mast bekeken. Dat was het mooiste was ik ooit gezien heb. Maar die nacht zagen we de sterrenhemel boven de Thalassa... Wat voel je je dan klein in de eindeloosheid van het universum. Het leek wel of iemand een grote doos glitters had laten vallen. Het overtrof de zonsondergang nog eens met gemak!

Vanacht vlogen we met 8 knopen het kanaal over naar Falmouth. Hier blijven we waarschijnlijk twee dagen en zullen we veel aan school werken. Daarna hopen we gebruik te maken van de noorderwind die ons hopelijk comfortabeler naar Tenerife zal blazen.

P.S. We zagen vandaag onze eerste dolfijnen!! Ik geloof dat School at Sea nu echt kan beginnen!!