Blog 12, De Bermuda Driehoek!! van Panama, via Bermuda, naar de Azoren

08-03-2022
  • We zijn vertrokken vanaf Colon Panama richting de Azoren. Een vermoedelijke oversteek van 4 weken. Er komt weer een scheepsovername en dat terwijl we midden in de beruchte Bermuda Driehoek zitten!!!
    Dag 1 van de overname: Tijdens deze scheepsovername mocht ik met 2 anderen de functie van machinist vervullen. Er komt heel veel bij kijken.  Eerst gingen we de vuilwater afpompen. Daarna hebben we een plattegrond gemaakt van de hele machinekamer met alle dingen die erin zitten. Dat duurde wel even, maar nu weet ik wel van alles in de machinekamer wat het is. Daarna zijn we het voorste deel van de machinekamer gaan schoonmaken. Daar zaten de zoet en zout waterhydroforen en de lenspompen. Daarna hebben we geleerd hoe de watermaker werkte en hoe je die aan en uit moet zetten, dat was echt super interessant. Morgen gaan we op zoek naar een schakelaar om te strippen zodat we die in de verwarming van de rijskast kunnen zetten en gaan we meer van de machinekamer schoonmaken.
    DAG 2 van de scheepsovername vandaag hebben we de filters van de watermaker vervangen dat was best interessant. We moesten hem dus eerst uitzetten, vervangen en weer helemaal aanzetten. We hebben de luchtfilters van de motor vervangen. Misschien moeten we de motor vanavond ook aan gaan zetten omdat er echt nauwelijks wind is en we nu alleen op de stroming aan het varen zijn, dus dat is wel jammer. We zijn wel bijna de Florida straat uit en we kunnen inmiddels ook wat hoger aan de wind, dus we glijden bijna de oceaan op en de Bermuda driehoek in. De zee is ook nu super rustig en bijna helemaal vlak zelfs. We hebben vandaag ook de rest van de machinekamer gepoetst en geprobeerd de schakelaar van de rijskast te vervangen.  We zijn met een paar jongens een work out groepje begonnen, waarmee we elke dag gaan sporten. Het is nog steeds wel supermooi weer dus ik vraag me af wanneer ik mijn zeilpak weer in moet zetten. Mijn keuken skills zijn zeker wel beter geworden. We hebben nog niet met het sextant geoefend maar dat gaan we nog wel doen. Laatst hebben we het ook over verschillende kaarten gehad en de mercator projectie.
    Doordat we steeds weinig wind hebben of wind tegen zitten we nu al 3 weken op zee en is er besloten toch een korte stop te maken op Bermuda om van bemanning te wisselen.
    Dus niet langs Bermuda, maar toch een Pitstop om voorraden in te slaan en daarna weer verder naar de Azoren.